søndag 30. mars 2008

Alltid med på notene


Det er moro å fotografere og det er flott når barna samarbeider rundt et motiv du vet du vil ha. På dette bildet er Leon 4 år gammel og ganske lett å spørre - derfor tittelen om at han er med på notene!

Barna mine er større nå. Jeg prøver som oftest å ta bilder hvor de ikke poserer. Helst er de ikke bevisst at mamma har kamera rundt dem. De bildene blir ofte de beste. Er ikke så lett å spørre 10 åringen om å stille seg her eller legge seg der lengre. Jeg ser hun begynner å bli stor - ihvertfall eldre og mer bestemt.

Denne Lo'en er laget til en utfordring på papirgleder. Artig å scrappe med runde former!

torsdag 27. mars 2008

15.års bryllupsdag


Wow - tenk at vi har vært gift i 15 år allerede. Det måtte feires med en liten Lo av oss som helt ferske kjærestepar. Jeg har brukt refrenget til "you raise me up" som tekst. Jeg og mannen min diskuterte i går våre ulike synspunkt rundt bryllupsdager. Han synes ikke det er så stort og feire, men jeg er jo litt uenig. Jeg synes en markering av dagen viser at vi setter fokus på hva det innebærer å være oss sammen. Vi er jo både foreldre, venner og kjærester på en gang. Dessuten lever vi jo i en hektisk småbarnstilværelse og det er viktig å sette fokus på at vi også er noe annet en travle småbarnsforeldre.

En bryllupsdag er jo også en dag hvor vi gir hverandre anerkjennelse for at vi har holdt ut med hverandre ettersom tiden går! For hvis jeg tenker på våre 15 år sammen så har det vært både gode og onde dager. De gode har heldigvis vært i flertall. Slik har det vært og slike vil det komme til å bli også. Vi vet ikke altid hva livet bringer av utfordringer og vi må ta det når det kommer. Jeg vet vi har klart det tidligere og det gjør meg trygg på at livet ikke trenger å være perfekt for å klare å leve det sammen.

Ja, denne dagen får bli en hyllest til kjærligheten! Nå skal jeg lage kort til mannen min hvor jeg forteller han hvorfor jeg er så glad i han. Lenge leve oss!!!!

tirsdag 25. mars 2008

Overstått påske


Ja, da var påsken ferdig for denne gang! Vi har hatt utrolig dårlig vær. Føler meg litt snytt for den varme solveggen i år. Har vært mye inne. Men vi har da hatt det fint for det. Jenny ble 10 år første påskedag og det feiret vi veldig! Så rart å ha ei så stor jente...

Ellers har vi prøvd å være ute og leke litt, vi har pyntet til påsken med masse hjemmelagde saker og vi har spist påskeegg og masse annen god mat!

mandag 17. mars 2008

Søskenkjærlighet


Det er så godt å ha bilder av barna som koser seg sammen. Dette er et fire år gammelt bilde som jeg tok av dem på Tenerife. Bildet er veldig fint, synes jeg. Utfordringen var å scrappe det for å fremheve de få fargene som er i bildet. Dette ble løsningen og jeg ble egentlig veldig fornøyd med resultatet!

Det er påske. I dag vaskes det her hjemme. Jeg har funnet frem påskepynt og noe ungene kan lage til å henge i vinduet! Jeg er ikke helt i form, venstre nyre verker og jeg kjenner betennelsen bygger seg opp i kroppen. Det er i grunnen godt å ta det litt med ro og i morgen må jeg bare ta meg en tur til legen slik at jeg slipper legevakta

Ellers har jeg og vi det bra. Jeg har så lyst på produkene fra3ndypapir - kanskje jeg må legge en nettbestilling inn på Papirgleder i dag???

torsdag 13. mars 2008

Scrrappet litt i kveld og så er jeg blitt tagget!


Har scrappet et gammelt bilde av Jenny. Hun er litt over tre år på fotoet. Denne scrappe siden er ikke helt meg - men det er morsomt å prøve seg på litt annet stil. 17. mai stemninge er det viktigste å få frem her! Har scrappet denne til en utfordring på Papirgleder!



Jeg har blitt tagget av Rønnaug. Her kommer mine svar:


  1. Fire jobber jeg har hatt: barnehage-assistent, sosionom, fosterhjem og frilance journalist/fotograf.

  2. Fire filmer jeg vil fremheve: Den Grønne Mil, Ellis Island, Emil-filmer og Forrest Gump.

  3. Fire steder jeg har vært: Spania, Thailand, Isle of whigt (UK) og camping i telt i Danmark!

  4. Fire steder jeg har bodd: Harstad, Birkeland, Oslo og Kløfta

  5. Fire tv-programmer som jeg ser: Dr. phil, Dr.House, Senkveld og nyheter.

  6. Fire radioprogrammer: Gosh - det kan jeg ikke svare på. Hører kun på P4 og det mest i bilen.

  7. Fire favorittmatsorter: Lutefisk, småsteik, pinnekjøtt og kjøttkaker i brun saus med ertestuing!

  8. Fire steder jeg gjerne skulle vært nå: Thailand, Trysil hvor det er snø, en tur til Tanum strand i Sverige og snart en tur til Amsterdam (i april).

  9. De tre jeg tagger er: http://banglamarie.blogspot.com/ http://gladie.blogg.no/

http://salvie.sprayblogg.no/

mandag 10. mars 2008

Ikke vinter - ikke vår!


Vi lever i en mellomfase. Ute er det ikke vinter og ikke vår! Akkurat i dag styrtregner det og jeg antar at snøen som er igjen der ute smelter vekk med regnet. Men i mellomtiden får vi bare benytte årstiden inne - for i dag er det scrappevær!Når våren dukker opp med farger, fuglesant og varmere klima så er det nesten vanskelig å bruke tiden inne på hobby. I hvert fall kjenner jeg da at jeg lengter ut.........

torsdag 6. mars 2008

I mangel av andre vårfarger...


Jeg kjenner at jeg lengter etter våren. Jeg savner fargene ute. Gikk tur denne uken og hadde med kamera. Motivene var åker og eng, trær uten skudd eller blader og åker med renner av snø! Pkutselig da jeg passerte en liten låve så jeg noe gult og grønt! En gammel sykkel ja, men du verden så godt at den sto akkurat der. Jeg hadde ikke med meg min terrengående rullestol og jeg manøvrerte min lille Entra i gjørme og spor opp og ned for å komme tettere på motivet. -Sitter jeg fast så slutter mannen min på jobb snart, da får jeg ringe og be han taue meg på land igjen, var tanken jeg tenkte! Jeg kom meg nesten frem og heldigvis tilbake også.

Det ble ikke et vårbilde av trær med knopper. Ikke ble det hestehov heller. I mangel av andre vårfarger ble det en gammel sykkel - og den reddet foto-dagen min!

mandag 3. mars 2008

De vanskelige rosene i kinnene!



Det er mange som har bursdag i mars og dette blir derfor en lage-kort måned! Det er jo fint å få øvd seg litt mere, men det er så vanskelig å lage de fine rosene i kinnene på figuren. Noen som har et forslag på hvordan denne kan gjøres bedre?

Jeg har malt figuren med distress ink og jeg har også malt rosene i kinnene med det samme. Men, det fungerer ikke helt slik det skal, synes jeg!

I dag er det 3. mars. En kald og fin mandag. Jeg har gått tur i dag og tatt litt bilder. Må laste de opp etterpå og tat en kikk. Vet dere hva - jeg fant løvetann!!! Det første vårtegnet jeg har sett på østlandet. Det er ordentlig deilig og tenke på at snart så er det vår.