onsdag 30. september 2009

Ny skissedilla oppgave

Ja, måtte scrappe noe og skissedilla sin skisse laget av nabon ga inspirasjon. Har scrappet et bilde av pappa'n min og jeg som min datter Jenny tok i sommer. Vi hadde vært i kristiansand dyrepark hele dagen og vi var begge ganske kaputt. Men, vi ser i hvertfall veldig fornøyde ut og hadde hatt en flott dag i parken med familien. Det er det aller viktigste! Koselig minne som det er verdt å ta vare på!

mandag 28. september 2009

STM på Norsk feirer 60 000 besøkende!

Scrapping the music på norsk feirer 60 000 besøkende og det feirer de med blog candy! De vil gjerne vite hva slags norske sanger vi liker og det kan jeg da hjelpe til med! Akkurat nå om dagen hører jeg litt på en norsk sang av Rita Eriksen som heter "kanarifugel i bur". Den er på vestlandsk dialekt og skulle jeg scrappet deler av den så skulle jeg nok konvertert den til bokmål. Men, teksten er utrolig vakker og historien bak teksten er også fasinerende. For visst er kanarifugler brukt i gruvedrift og når den sang og kvitret (eller levde) så var det håp. De hang den høyt i taket for det er der konsentrasjonen av gasser legger seg først. Slike gruvegasser er visst veldig farlige og du kan hverken lukte eller se dem. Veldig lett antennelige også. Men en liten fugl ville fort dødd hvis slike gasser oppsto der den hang og da var det bare å komme seg ut. Heldigvis har de en litt annen teknologi i gruvene i dag. Kanarufuglen i gruvene er i dag et minne om en gruvedrift som en gang var. Synes det er morsomt at Rita Eriksen synger sangen. Den har en flott tekst og sangen er flott fremført. Så, denne norske sangen er en av mine mange norske favorittlåter: http://www.youtube.com/watch?v=-C9yLcUzzNA

Mens lerkene juble
i Guds frie natur
Sitte ein kanarifoggel i bur
i et kålsvart hål
i ein gruvegang
satte folk sin lit
te at foggelen sang
Han vil alltid huska fjellet
med foglaliv og dyr
og stiane han vandra
i et barndomseventyr
Det va endelause stiar
for ein guttonge med mål
om å finna diamantar
i slagghauar av kål

Men ein dag va tiå inne
då han og måtte dra
ifrå fjellet og ner i gruva
sånn som tradisjonen va
Med ein spe kanarifoggel
som einaste garanti
for så lenge den bare kvitra
va det loft te å pusta i
Han lytta itte solskinn
og spage vingeslag
han lytta itte lys
ifrå ein nye dag
Nok ein gong forlot han fjellet
for å begynna et liv på ny
det tok slutt på gamle stiar
i et aent hål av ein by

Alt han tok med seg va foggelen
som et bud om et barndomshjem
og ei bønn om at foglasangen
bryde stillheden igjen
Så mens lerken juble
i Guds frie natur
Sitte ein kanarifoggel i bur
i et iskaldt hål
heile dagen lang
lytte han te liv
ifrå foggelens sang

torsdag 24. september 2009

Skissedilla nr. 26 - Martha og Nasse Nøff

Denne skjønne lille jenta passet jeg masse da jeg var ung og hun var liten. Jeg sov over og la henne. Jeg tok henne med på biblioteket og leste bok (hadde akkurat fått bil og lappen). Vi var og kikket på høner og dyr på gård. Hun er fortsatt litt jenta mi - selv om hun nå er voksen. Hun lærte seg forresten å si "Heidi" før "mamma og pappa" - og det var jeg veldig fornøyd med! Nasse nøff var en følgesvenn i seng. Her har hun og Nasse fått lov til å stå opp for det var så vanskelig å sove. Litt kos i stua hos meg og så rett i seng igjen - litt nostalgisk scrapping dette!

Her har jeg scrappet og kost meg litt fritt etter skissedilla-skissa. Jeg har forsøkt å slå meg litt løs med blomster (for de er jo så fine men du verden så vanskelige de er å plassere). Hvordan vet man at nok er nok, likksom? I tilleg har jeg tatt på bånd med perler i (og det er også ganske vanskelig å bruke). Men, bølgepappen i bunnen var det trygge og gode her. Vet ikke hvorfor jeg liker bølgepapp så godt - det er litt meg! Dådyret har jeg stemplet og klippet ut. Ja, har kost meg litt med denne. Snart helg og tur til Langedrag med 4H og Leon har bursdag på søndag da vi er der. Blir koselig...

søndag 20. september 2009

bursdagskort, utfordring korto'mania


Ja, den nye kortutfordringsbloggen, kortomania, får her mitt bidrag. Dette kortet skal min nabo og venninne få. Hun elsker disse fargene og har bursdag i oktober - så det måtte bli et kort inspirert av årstiden. Jeg har stemplet "gratulerer med dagen" sirkelen, brukt passer for å lage den rund og klippet ut. Stempelet er fra Papirgleder. Jeg har brukt qk høstblader, Prima solsikker, bling, hjertenåk med hvit hjerte og selve det grønne hjertet er skåret ut. Litt distress her og der i kantene, bazzil og resteark mønsterark fra basic grey.

Et enkelt kort og egentlig veldig meg. Jeg ender opp med litt enkle kort, klarer ikke å putte for mye på dem men prøver å få til farger som matcher. Morsom utfordring og veldig ok å få laget et kort som jeg snart skal gi bort! Har vært på scrapbookmessa lørdag og det var veldig morsomt selv om formen slettes ikke var på topp. Traff mange kjente (og noen jeg ikke hadde truffet før og som jeg har hatt lyst til å treffe). Nattscrap til slutt og i dag har jeg vært sliten. Bilder kommer litt senere;=)

torsdag 17. september 2009

Thats just so cute - et kort med rosa detaljer


Jeg fikk dette bildet i hånden i dag med spørsmål om å lage et bursdagskort til en ungdom som fyller 18 år i morgen. Kjenner ikke jenta og alt jeg fikk vite var at hun likte bling, rosa og heter Ida. Ja, det er jo et lite utgangspunkt for et bursdagskort. Har valgt å bruke bildet av henne i front og jeg har brukt rosa til å matte bildet med samt rosa sommerfugl. Synes den rosa lebestiften hennes kom frem ved bruk av det få rosa elementene jeg har brukt sammen med bildet. Inni har jeg laget et rosa felt hvor hun som skal gi det selv kan fylle ut en hilsen. Jeg synes rosa er nydelig sammen med brunt - tror det blir konklusjonen her:=)

onsdag 16. september 2009

Thats just so cute - venner!

Hos "Thats just so cute" er første oppgaven en rosa oppgave. Rosa er ikke alltid det letteste å scrappe, men det måtte jo bli en rosa side med disse to småjentene kledd i rosa luer og jakker. Det er min datter og en av hennes bestevenner og bildet er tatt for seks år side - gosh som tiden flyr!

Et bidrag til skissedilla - Trysil 2008


Ja, jeg savner fortsatt ikke vinteren. Men, vinteren har jo sine gode opplevelser og fine turer - og en av dem har jeg scrappet her. Vi dro til Trysil i november 2008 og kjørte slalom sammen med barna for første gang. De elsket det! Leon ble selvlært med en gang og hadde overhodet ingen betenkeligheter med noe. Han skremmer noen ganger livet av meg med slike holdninger. Jenny er mer observant og kjører forsiktig en bakke hun aldri har vært i før. Ja, vi har noe å jobbe med! Tore kjørte en del med Leon alene - for han hadde større fart enn Jenny. Så tok vi jentene turer sammen og det var veldig koselig. Hun fikk opp farten litt etter hvert.

Hærlig skisse som jeg egentlig har scrapliftet ganske nøyaktig på mange måter. Jeg fant de fine metall-bokstavene og synes de passet godt inn og tok inn fargene på hjelmen til barna. Lo'en ser litt delt ut i fargene på den blå bazzilen - det kommer av at scanneren min ikke liker metall og at lo'en med chippboard og diverse pynt bygger litt mer enn det scanneren min liker. Denne Lo'en hadde kanskje vært bedre å fotografere, men jeg er sylta forkjøla og orker ikke tanken på å finne kamera, gå ut og ta bilde i godt lys for så å laste ned bildene og legge dem ut på bloggen min. Får heller bli litt dårlig scannet dette!

lørdag 12. september 2009

2 sketches 4 uou - one contribution

I've made a card to our son's drum teacher. He's a relly nice person and inside the card i have a photografy of the drum teacher and our son. I've used these weeks sketch and here is the result.

fredag 11. september 2009

Et bidrag til ukens "skissedilla"







Jeg satte meg ned i går, redigerte noen gamle bilder tatt med analogt kamera og skrev dem ut. Koste meg med å scrappe dette av Leon. Her er han nesten 3 år gammel og han er en hærlig liten fyr. Uttrykket hans er veldig han - og tittelen var litt vanskelig å bestemme. Det ble "Du er unik" - for det er han!

Har brukt hvit bølgepapp, jeg har stemplet med bølgepapp påført blå malin. Blomster, chipboardhjerte, qk sunshine og Magnolia font, blomster fra Prima og blader fra en interiørbutikk. Borden har jeg stemplet med en sånn punch fra EK. Ja, det er vel det!

I dag er en god dag. Høyre nyre har vært snill mot meg en hel uke nå, jeg har vasket hele huset med litt god hjelp av min assistent og jeg kjenner at jeg bare er tilfreds i hele meg. Nå skal jeg lage to bursdagskort og et konfirmasjonskort. Ha en god kveld alle sammen

fredag 4. september 2009

Ny utfordringsblogg - thats just so cute!


Vi har fått en ny utfordringsblogg hvor man både kan scrappe og /eller lage kort. Bloggen heter "thats just so cute" og de har nå lagt ut sin første offisielle oppgave. Besøk bloggen og hiv deg på du også. Her er adressen: http://thatsjustsocute.blogspot.com/