søndag 25. oktober 2009

Stamp something - favorite colours or papers


On "Stamp something" there is a challenge about using your favorite papers or colours. I've used one of my favorite stamps which is made by Evy for "Minnehjørnet" (a norwegian scrap shop) http://minnehjornet.blogspot.com/. I've used a big tag underneath the stamp and the tag is ending (or maybe starting?) on the back of the card. The christmas trees is from one of my favorite papers, 3ndy papir" (http://3ndypapir.blogspot.com/) - also a norwegain design. I just cut them out from the paper. My favorite colour is blue and i feel blue is one of the main colours in my card.
A really funny challenge - you can join to!

Pandemi

Jeg burde sove
du store tid
Men alt jeg tenker på
er pandemi!
Skal, skal ikke,
vaksinere meg?
La dem stikke?
Eller kanskje si nei?
Jeg har god tid å tenke
for klokka stilles skal
i morgen kan vi sove lengre
alle mann!
Så tenker jeg på
at livet er godt
at jeg er så heldig
som så mye har fått!
I kveld har jeg kost meg
og laget et kort
Det ble et snømannsmotiv
en riktig jule'te sort!
I morgen er en ny dag
med muligheter mange
jeg skal sove på alternativene
og hvem vet hvor jeg vil lande?
God natt til alle nattdyr
og til dere morgenfugler
Husk å still klokka
for vintertid "ruuuuler"

fredag 23. oktober 2009

Madam har en flott blog candy!

Madam (Monika) er ei superflink scrappedame som har laget en utrolig stilig blog candy for å feire 10 000 besøkende! Her er det noe for både scrappere og kortlagere. Besøk hennes blogg og les hvordan du kan delta: http://madamsscrappeliv.blogspot.com/2009/10/jeg-jubilerer-og-har-en-blog-candy.html

torsdag 22. oktober 2009

Monokromatiske farger- scrappehuset


Jeg har malt denne stempel engelen som er laget "by Evy" til Minnehjørnet. Har brukt pigmentfargeblyanter og tynner. Sitatet er fra Inger Hagrup og det er så flott!


Det finnes

en evighet av fred

bak alle stjernene

et sted

onsdag 21. oktober 2009

Mitt første julekort i år - skisse Sukkersøtt


Her er mitt første lagde julekort i år. Scanninga ble litt skjeiv. Ikke alltid lett å hive kort med blomster og alt mulig annet rart inn i scanneren og forvente å få det rett! Men, i dag orket jeg ikke å gjøre det en gang til! Dette flotte stemplet er "by Evy" og designet for Minnehjørnet. Nydelige motiver og jeg klarte å kjøpe meg fire stk på Skitreffet forrige helg. Har fargelagt for første gang med Promakers og lagd (eller prøvd å lage) skygger ved hjelp av pigmentfargeblyanter og alkoholtynner. Har sittet og lagd sammen med begge barna i dag. Leon har fargelagt flere motiv og satt sammen et nydelig kort som jeg skal slenge inn i scanneren bare det tørker (masse lilla glitterlim som ramme rundt det malte motivet hans). Barna likte veldig godt å farge med Promakers. Dette var enklere enn distress for dem og da ble det mer morsomt også, tror jeg.
De fine perlene har jeg fått av en blogg venn!

tirsdag 20. oktober 2009

Nydelige stempler "by Evy" - blogcandy!


Var på Ski treff denne helgen som har vært og det var bare så koselig atte! Fikk goodi bag da vi kom og oppi lå verdens søteste uglestempel. Og jeg som elsker ugler! Ny stempelserie designet for Minne-hjørnet av Evy. Veldig sjarmerende stempler. Dette litt trollet (virkelig et sjarmtroll)er et stempel og det kan du vinne hvis du besøker Minnehjørnet sin nye blogg og legger igjen spor etter deg der.
Jeg har prøvd å male med Promakers for første gang på treffet og det er faktisk veldig morsomt og resultatet blir fint. Evy hadde demonstrasjon av fargeleggingen og hun hjalp meg ved flere anledninger da jeg spurt om hjelp. Så, jeg har kommet litt i gang nå med fargeleggingen og så får øvelse gjøre mester:=) Her er linken til Minnehjørnet (og der finner du også bloggen til Evy!): http://minnehjornet.blogspot.com/
Takk for sist alle andre som var på Ski-treffet! Veldig koselig og jeg har meldt meg på i mars igjen! Har du?

tirsdag 13. oktober 2009

En monokromatisk utfordring - scrappehuset


Jeg har laget et kort i monokromatisk stil (eller i hvert fall forsøkt å lage et!). Det er scrappehuset som har utfordringen. En nabo av oss har nettopp fått jentebaby og da fikk jeg så lyst til å lage et skikkelig rosa kort til dem. De har gutt fra før av. Babypakken har ligget klar noen uker og bare ventet på et kort - endelig har jeg fått tid til å lage et!

Bursdag med stil!

Nå har jeg virkelig mange fine bilder å scrappe fra 40 års dagen samt overraskelsesfesten to dager etterpå. Mannen min kidnappet meg og vi dro til Holmsbu spa hotell hvor vi tilbrakte ett døgn i suite og fikk aromaterapi samt fullpensjon! Har aldri opplevd noe så lukseruøst og jeg er ganske så imponert over at mannen min husker jeg en gang for mange år siden sa at "der skulle det vært morsomt å være gjest". Barnevakt og litt voksentid - rolig og fin dag for oss to!

Dagen etter dagen dro vil til båten vår som ligger i Ski og vi tok en båttur alene i nydelig solrikt høstvær. Det var første gang på tur med den nye båten. Veldig koselig stund på fjorden før vi dro hjem til barna og barnevaktene.
Lørdagen hadde de laget surprise party med 35 gjester (store og små). Brage på fem år hoppet opp i armene mine da jeg forskrekket kom inn i det leide lokalet! Bursdagssang og fotografering av en målløs meg - jeg klarte faktisk ikke å rikke meg mer enn en meter de 10 første minuttene der inne. Var helt satt ut! Mannen min hadde skrevet et nydelig dikt til meg (det er første gang han noen sinne har skrevet og fremført noe personlig). Ble veldig rørt av deg. Ja, det ble noen taler og god mat. Koselig stund med folk rundt meg som jeg setter pris på. Tenk at jeg ikke hadde ant noe som helst om dette! Veldig tatt på senga - ja!

I kveld skal jeg scrappe litt eller lage kort. Måtte bare legge ut noen bilder fra den store dagen. Det var gøy å fylle 40!

torsdag 8. oktober 2009

I dag er jeg 40!


Endelig er jeg blitt en dame! For min datter Jenny har i mange år sagt at man blir dame når man blir 40 år - og dame kan jeg godt være! Vet ikke helt hvordan jeg skal feire for akkurat nå pakker jeg kofferten og aner ikke hvor jeg skal bortsett fra at jeg skal dit med mannen min. Kommer hjem i morgen og barnevakt og alt annet er visst ordnet. Jeg har mange sommerfugler i magen og synes det er helt topp å bli kidnappet slik på dagen sin. Jeg har forresten aldri opplevd det før - men, litt godt at jeg ikke har regi og kontroll for en gang skyld. Nei, nå må jeg spise litt og så skal vi avsted. Det blir nok noen bilder av dette som skal scrappes.

tirsdag 6. oktober 2009

Litt nostalgisk scrapping


Fant disse bildene som er tatt i gamlebyen i Alcudia. Jenny er her nesten 5 måneder gammel og vi hadde to deilige ferieuker på Mallorca. Synes Mallorca hadde mye å by på. Vi bodde trivelig til og gamlebyen var så flott! Analogiske bilder - har mange av dem som ligger og roper "scrapp meg!!!"

Ellers, har et lite trykksår og har veldig sitterestriksjoner frem til jeg gror - kjedelig men har heldigvis både bøker å lese, Leon trenger leksehjelp og ikke minst kikker jeg litt på tv. I går så jeg "Orps" sammen med ungene - vanvittig gøy barnefilm om korps og jeg kjenner igjen stedene hvor mange av opptakene er tatt. Morsomt! Ha en flott dag der ute - her på østlandet regner det. Skikkelig koselig innevært altså:=)

lørdag 3. oktober 2009

Enda et høstkort!


Her har jeg brukt et vellum ark fra webster pages. Arket er jo bare så flott og det er ikke så lett å dekorere noe mer oppå alle de fine detaljene i arket! Jeg har mattet vellumet med et litt gulaktig ark og jeg har satt på blomst og brune blader. I midten av sirkelen har jeg stemplet teksten "thanks so much" og stemplet to svirler ved siden av teksten.

Et høstkort - bonusoppgave hos Scrapping the music på norsk


I dag fikk jeg sendt det kortet jeg lagde i går til sørlandet og jeg hadde veldig lyst til å lage flere kort. Høstkort er ikke noe jeg har erfaring med å lage så jeg har klødd meg litt i hodet for å finne ideer. Synes solsikkene er et flott utganspunkt - for det er jo nesten symbolet på høst. Dette er i hvertfall kortet jeg har laget.


I dag har jeg også laget gulerotkake, daim iskake og sjokoladekake. Leon har nettopp fyllt 9 år og det blir familie bursdag i morgen og barne bursdag på mandag. Og så fyller jeg 40 år en dag til neste uke - og håper jeg slipper å lage kake til meg selv! Vel, den som venter får se:=)

fredag 2. oktober 2009

Lillestrøm scrappemesse for to helger siden!







Her er endelig en liten stemningsrapport fra Lillestrøm scrappemesse! Jeg var der både på dagen og på kvelden. Fikk handlet litt ja (blakk nå!). Så traff jeg mange jeg kjente i bloggverdenen men som jeg aldri hadde møtt før. Angella var en av dem. Hun presenterte seg så søtt og jeg trodde hun sa hun het "ango" i bloggverdenen, men mine ører var ikke veldig åpne for jeg var ganske så forkjøla og hadde ligget hele uka med feber. Da jeg spurte henne forsiktig om navnet igjen og hun sa "Angella" fikk jeg helt bakoversveis og det ble en koselig klem! Javisst kjenner jeg deg igjen, Angella! Vi pratet lenge og jeg fikk noen flotte pedagogiske råd som handlet om barn og lærevansker (vår sønn driver med utredning for dysleksi). Takk for at du er sånn et varmt medmenneske Angella!

Ellers traff jeg "toto og tutu", Wenche, Scrappa Torill, Ullpurka og mange flere jeg ikke husker navnet på nå. På kvelden satt vi og scrappet og spiste sjokolade (det var lørdag!). Jeg scrappet sammen med Hege (bestevenn på blogg) og Laila (hun har ikke blogg - enda!). Veldig koselig og takk til alle som kom bort og sa hei! Det er noen ganger litt lettere å kjenne igjen meg i mengden av alle fotgjengere. Nei, nå er det på tide og legge seg forresten! Natta folkens!

Scrapping the music på norsk - kortutfordring


I morgen u USA er det national card making day og jeg deltar med et høstkort som jeg har laget til en venninne av meg som bor på sørlandet og hadde bursdag den 26. september. Vet at kortet er litt forsinket - men, jeg ringte henne i forbindelse med dagen og det er godt å få fordelt kort og gaver litt utover høsten ( tra la la la la "prøver å overbevise meg selv her jeg sitter").

Har brukt et mønsterark som basis her, bølgepapp i sirkel, Prima solsikker , stempel i sirkel fra Papirgleder, fuglen er fra et ark "webster paiges" og så har jeg distresset litt i kantene.